Novi Sad
09.05.2013.
16:08
Odbor za Vojvodinu Društva za istinu o NOB i Jugoslaviji održao je svečani skup u čast Dana pobede i Dana Evrope.
  • Zukov

    09.05.2014 17:03
    Dan Pobede !
    Поздравляем с Днем Победы над фашизмом !ура!
    У личним стварима једног од совјетских војника погинулих у Финској у освиту Другог светског рата пронађено је и писмо Богу. Шта је бивши атеиста рекао Господу у тренутку животне угрожености?
    “Чуј Боже…. Још ниједан пут у животу нисам говорио са Тобом, али данас желим да Те поздравим. Ти знаш да су ми од детињства говорили, да Те нема. И ја лудак сам поверовао. Творевину Твоју никада нисам сагледао. И гле, ноћас сам посматрао из кратера, што га је направила граната, звездано небо, нада мном. Неочекивано сам схватио, дивећи се свемиру, Како сурова може бити обмана.
    Не знам Боже, хоћеш ли ми пружити руку, али ја ћу ти рећи и Ти ћеш ме схватити није ли чудно, да се усред ужаснога ада, изненада, појавила светлост и ја сам Те препознао? И осим тога ја немам ништа више рећи, још само, да сам срећан, што сам Те упознао. У поноћ је заказан напад, Али, не плашим се: Ти на нас гледаш….. Сигнал. Шта ћу? Морам да кренем. Било ми је лепо са Тобом. Још желим рећи, да ће, што је Теби знано, битка бити тешка, и, можда ћу Ти, већ ноћас покуцати.
    И ако ти до овога тренутка нисам био пријатељ, хоћеш ли ми дозволити да уђем, када дођем? Чини ми се, ја плачем. Боже мој, Ти видиш, шта се са мном десило, да сам данас прогледао. Опрости ми Боже мој, одлазим. И не верујем да ћу да се вратим. Како је чудно, ја се смрти више не бојим.“
    (Нађено у шињелу Руског војника Александра Зацепа, који је погинуо у Другом светском рату на финском фронту.)
  • Сремац

    10.05.2013 09:20
    ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ
    Дан када је Немачка фашистичка војска подписала капитулацију се обележава као ДАН ПОБЕДЕ.Ово што нам сад подтурају као дан Европе,је будалаштина.Дан када је тамо неки француз подписао економски уговор и тако "започео" економске односе у Европи је подвала,коју подмећу поражени из Другог светског рата.
  • Limanac

    10.05.2013 06:24
    Pobednici slave dan pobede a poraženi dan evrope.
  • dejan

    09.05.2013 21:39
    Smrt fasizmu
    Zivjela sloboda
  • Srbijanac

    09.05.2013 19:42
    @Bane
    Dok je sveta i veka, slaviće se pobeda nad najvićem zlom koje je zadesilo čovečanstvo...
  • Bane

    09.05.2013 16:52
    Ima li kraja
    Aman ljudi dokle ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna